Yksinkertainen auto Lego Boostilla

Lego Boostin iso ”keskusyksikkö” joka sisältää itsessään kaksi moottoria on optimaalinen telaketjuvetoisen kulkupelin rakentamiseen. Entäpä jos haluaisi rakentaa auton jossa on normaalin auton tapaan kääntyvät etupyörät?

Helpoin ratkaisu on käyttää toista keskusyksikön moottoreista auton liikuttamiseen ja Boostin mukana tuleva irtomoottori liitetään nokkaan ohjausta varten. Vaan entäpä onko mahdollista käyttää keskusyksikön kahta moottoria liikuttamiseen ja ohjaamiseen, jotta irtomoottori olisi vapaana johonkin muuhun käyttötarkoitukseen?

Lähdin kokeilemaan ja havaitsin, että asia ei ollut ihan helppo nakki. Liikuttamisen tekeminen on toki helppo juttu, mutta miten ohjauksen saa siirretyksi sivussa olevasta moottorista toiseen päähän? Kyllä se lopulta onnistui, ja alla olevassa kuvassa lienee kaikkein yksinkertaisin versio millä ohjauksen saa toteutetuksi. Ruma se on kuin mikä, mutta toimii. Tästä voit ladata myös PDF-muotoisena rakennusohjeen.

Tuotekehittelyllä autosta saisi varmasti paljon nätimmän ja toimivamman, mutta tämä konseptiauto osoittaa, että homma on ihan mahdollinen ja lopulta aika yksinkertaisilla ratkaisuilla. Jee.

Alla vielä video jossa autolla huristellaan eestaas. Ohjaus on toteutettu Scratchilla.