Peliarvio: Before We Leave

(jutun lopussa pieni videoesittely pelistä, tein ihan itte!)

Tehtävä: Alle 10v poika on mätkinyt Minecraftia (lähinnä luovaa tilaa), ja kaipaisi uusia pelejä. Etsinnän kohteena oli rakenteluun perustuva peli, jossa olisi sopivasti haastetta, ei liikaa englantia ja väkivaltaa ja taistelua mahdollisimman vähän.

SimCity olisi ollut se helppo ratkaisu mutta yritin etsiä jotain mielikuvituksellisempaa ja tuoreempaa. Pienen etsiskelyn jälkeen vastaan tuli Epicin pelikaupasta toukokuussa 2020 julkaistu peli Before We Leave (Balancing Monkey Games). Tässä linkki Epicin pelikauppaan.

Aikani pelattuani peliä vakuutuin siitä, että tämä on sellainen peli, jonka äärelle lapsen uskaltaa jättää pidemmäksikin aikaa. Pelissä rakennellaan uutta sivilisaatiota ja haasteet ovat materiaalien ja resurssien riittävyydessä ja järkevässä käytössä. Sen sijaan viholliskansoja ei ole, ja jos hommat eivät mene aivan putkeen, ei kukaan kuole vaan kansalaiset ovat vain onnettomia ja työskentelevät hitaammin. Muutenkin homma vaikuttaa jonkun verran helpommalta kuin vaikkapa Civilizationissa.

Nuoremman alakouluikäisen kanssa kannattaa pelin vieressä viettää ainakin aluksi tunnin parin verran vanhempi-lapsi aikaa, sillä englantia tarvitaan jonkun verran, ja tarinan ymmärtäminen saattaa vaatia tulkkia. Keskeinen sanasto ja pelilogiikka kuitenkin tulee tutuksi jossain vaiheessa, ja siitä eteenpäin riittänee että aikuinen on jossain huutomatkan etäisyydellä.

No, jos tarkkoja ollaan niin on aina hyvä viettää vanhempi-lapsi aikaa minkä tahansa pelin ääressä, jotta vanhemmalla olisi käsitys siitä mitä lapset pelaavat. Ja yleensäkin aina on hyvä viettää vanhempi-lapsi aikaa, ja kiva peli on hyvä tekosyy siihen. 🙂

Mikäli etsit lapsellesi kivaa ja turvallista pelattavaa, tässä vahva yläpeukku!

Alla on vielä video jossa esittelen peliä ja josta varmaan saa jonkinlaisen käsityksen, mitä pelissä oikein touhutaan.

(disclaimer: minulla ei ole mitään yhteyttä pelin tekijöihin enkä hyödy mitenkään pelin esittelystä. Halusin vain jakaa kivan pelilöydön.)