Automaattinen käsidesi-automaatti Legoista

Bittikerho (kuten kaikki muutkin Suomen harrastukset) meni korona-epidemian takia telakalle. Harmi juttu, kun juuri pääsimme vauhtiin tekniikkalegojen ja Lego WeDo 2.0 sekä Lego Boost-moottorien ja anturien kanssa.

Tarkoitus oli lasten kanssa rakentaa jotain hyödyllistä, jotta kerho toteuttaisi tarkoitustaan ja opettaisi lapsille, millä tavoin tekniikkaa voi hyödyntää ihmisten auttamiseen. Facebookissa vastaan tuli video, jossa taiwanilaiset koululaiset olivat pykänneet legoista käsidesi-automaatin: https://www.youtube.com/watch?v=PzerlzINUJs.

Tuollaisen olisin halunnut rakentaa lasten kanssa, ja ehdin jo prototyypinkin rakentamaan, mutta sitten menikin kerhossa lappu luukulle. Rakentamiseen on käytetty tekniikkalegojen peruspalikoita, ja motorointiin Lego Boostin moottoria ja värianturia. Ohjelmointi tehty Scratchilla.

Tässä pieni video koneesta in action.

Ja vielä ohje, jos joku haluaa rakentaa vastaavan kotosalla. Voisi uskoa että tuollainen voi motivoida lapsia desinfioimaan käsiä. 🙂

Rakennusohje käsidesi-automaattiin (PDF).

Pienen koodinpätkänkin tuo vaatii. Itse suosin Scratchin käyttöä legojen ohjaamisessa. Alla olevalla koodilla saa koneen liikkeelle:

Piakkoin kirjoittelen lisää legojen suunnitteluohjelmista ja pientä esittelyä työkalusta jolla tuonkin ohjeen olen pykännyt. On muuten hauskaa puuhaa!